Я подивилася інформацію на цій сторінці, і одразу виникло кілька заперечень. Не розумію, чому люди (не всі, звісно) вважають саме PR поганим... Ще на початку статті було зазначено, що PR - це провокація (тобто багато то так вважає). Можливо, десь воно і так, саме він є певним стимулятором людини, який повідомляє їй ту чи іншу інформацію і може вплинути на свідомість. Але якщо у людини є голова на плечах, то вона не буде сліпо йти за тим, що повідомляють ЗМІ, так чи інакше, але будь-яка реклама завжди залишає вибір. До того ж, кожна людина хоч раз у своєму житті займалася саморекламою/PR-ом, навіть якщо не усвідомлює. Це можуть бути найпростіші слова, як "що я вмію" і "де я був"... Просто жоден з таких людей не заглиблювався у сутність цієї діяльності. Саме через це PR вважають просто пафосом.
Мені здається це трохи кумедним...
“Що таке піар? Це бажання прославитися. Ну то й що?
Щоб прославитися, треба талант і роботу. Ось вам і увесь піар."
Ю. Покальчук
Наприклад, мені його слова здалися трохи абсурдними. Так, треба мати хист, талант і роботу. Але маючи це, людина повинна реалізовуватися. А самому це зробити нереально. Треба все одно звертатися до певних джерел, які допоможуть винести все це "у світ". В багатьох випадках не можна обійтися без ЗМІ (особливо якщо ти публічна людина). PR же тісно пов'язаний із тими ж ЗМІ.
Хотілося б ще багато сказати, але це може тривати до безкінечності.
Мені здається, треба просто показати людям, що було б без PR-у взагалі. Адже фактично це бізнес, а бізнес у наш час - одне з головних способів самореалізації.